Despre noi

EXPERT INFO IMPACT MIMICO GESTUAL SRL contribuie la facilitarea integrarii personelor din grupul vulnerabil cu dizabilitati de auz si vorbire la accesul serviciilor informationale, comunicationale, medicale si a informatiilor de interes public si posibilitatea  acestora de a participa activ la viata sociala si culturala a comunitatii locale.

Persoanele surde sau hipoacuzice traiesc zilnic drama izolarii si a lipsei de comunicare cu cei din jurul lor. Solutia eliminarii barierelor de orice fel o reprezinta interpretul de limbaj mimico-gestual. Prezenta unui interpret este esentiala pentru un surd in relationarea acestuia cu absolut toate institutiile, in aproape toate aspectele vietii cotidiene.

Politica noastra consta in oferirea de servicii de interpretare in limbaj mimico-gestual pentru persoanele cu dizabilitati de auz si vorbire, care necesita interpret autorizat pentru a le faciliata accesul in institutiile publice sau organizatiile din mediul privat. Astfel, ne dorim ca prin acest concept al firmei să integram persoanele cu handicap in societate, fiind astfel tratate in egala masura la fel ca persoanele din populatia generala, fara a intampina piedici sau a suferi discriminari.

In Romania sunt peste 23.000 de persoane cu deficiente de auz, oameni care traiesc intr-un univers prea putin cunoscut de noi, cei care auzim. Limbajul mimico-gestual este elementul specific din punct de vedere lingvistic, care face din comunitatea persoanelor cu dizabilitati de auz una distincta de alte comunitati si un mijloc indispensabil in procesul de comunicare al surzilor cu/sau alte persoane cu dificultati auditive grave.

Cuvintele au puterea de a transforma lumea. Cum comunicam totusi cu cei care nu ne inteleg si nici nu ne pot raspunde? Limbajul mimico-gestual ofera aceasta sansa, insa este necesar sa existe din partea tuturor altruism, intelegere, corectitudine, toleranta si impartialitate. Interpretul in limbaj mimico-gestual respecta confidentialitate informatiilor, nu elimina sau adauga informatii in procesul de interpretare, nu isi exprima parerile personale si trateaza toti participantii la comunicare in mod egal.